Hi, ik ben Joyce!

Fijn dat je er bent, op deze pagina! Ik neem je heel graag mee in mijn verhaal. De valkuilen waarin ik liep de strijd die ik voerde.  Grote kans dat jij je herkent in mijn verhaal. 

Als dat zo is, weet dan 1 heel belangrijk ding: je bent niet alleen, echt we zijn met (te) veel! Ook hoef je geen genoegen te nemen met hoe jij je nu voelt. Het kan écht anders: fijner! 

Ik wilde het niet toegeven maar…

Ik rende 24/7 en nam nooit rust. Zelfs sinds ik in 2018 moeder werd van Lucas, ging ik door op hetzelfde tempo als ervoor. Ondanks mijn super zware HG (ernstige misselijkheid en overmatig spugen) zwangerschap, ging ik een paar weken na de geboorte weer keihard door. Ik bleef alles doen wat ik al deed, waaronder keihard werken. Maar rust en ontspanning voor mezelf? ‘Nee joh, daar had ik echt geen tijd voor!’

Maar was dit nu het plaatje van het moederschap zoals ik me dagdromend had voorgesteld? Genieten van mijn gezin en er écht zijn als ik er was… Ik wilde graag moeder worden om eindeloos liefde te geven en te ontvangen, voor de verrijking die het mijn leven zou brengen. Daarentegen was ik slaaf geworden van mijn eigen to-do lijst, kon nooit meer rustig zitten. Ik werd negatiever, ik had een korter lontje, en werd steeds ongeduldiger naar Bart en mijn kinderen…

Daar lag ik, op de ijskoude vloer...

Ik realiseerde me dat ik keihard werkte om alle ballen in de lucht te houden. Dit ging ten koste van mezelf en uiteindelijk ook van mijn gezin. Op een avond lag ik ineens gevloerd op de ijskoude grond in de gang. Ik was flauw gevallen doordat ik slecht voor mezelf zorgde. Dit moest nu écht anders.

 Ik wilde dié vrouw en moeder zijn die lekker in haar vel zit en straalt. Ik wilde weer écht kunnen genieten van die kleine momenten, de ontroering voelen als Lucas zijn kleine zusje spontaan een kus geeft. Me niet meer hoeven haasten en bovenal: zelf de regie hebben en daar vanuit ruimte voor mezelf kunnen creëren. Ik dacht ‘als dit is wat ik nodig heb, dan moet ik erachter komen hoe ik die nieuwe versie van mezelf word’.

…ik ging aan de
slag met mezelf

Ik keek in de spiegel, écht in de spiegel. Dit deed soms pijn, was erg confronterend maar ik voelde al snel dat ik hierdoor stappen maakte. Ik ging op zoek naar mijn valkuilgedrag en leerde waar dit vandaan kwam. Zodoende kon ik met de oorzaak ervan aan de slag want ik geloof niet in tijdelijke pleisters plakken. Ik leerde weer om bij mijn gevoel te komen en daar naar te luisteren. 

Nu is het

aan jou!

Herken jij je in mijn verhaal? Weet dan dat het echt anders kan als je écht aan de slag. Nee dit is niet altijd makkelijk. Maar als je het aan gaat, beloof ik je dat je een versie van jezelf gaat ontdekken die je al veel te lang kwijt bent! 

Selfcare mama I New Mom
Selfcare mama I New Mom
PMA methodiek

Ik ben gecertificeerd PMA coach. Grote kans dat je hier nog nooit van hebt gehoord: PMA is een relatief nieuw en baseert op het laatste wetenschappelijke onderzoek over hoe ons brein werkt.

Waarom werk ik met deze (onbekende) methodiek? De reden is heel simpel: PMA is de enige methodiek die écht de kern van problemen oplost waarmee ze nooit meer terug komen door echt met de (verborgen) oorzaken aan de slag te gaan. 

Heel simpel doordat deze methode werkt op basis van hoe ons brein werkt. Nieuwsgierig? Ik vertel je graag meer, stuur me gerust een bericht!