Waar was je in mijn tijd?

New Mom I Joyce Haamans

‘Waar was je in mijn tijd?’

 

Dit hoor ik echt zó vaak. Vrouwen vragen dit zeer geregeld aan me. Deze vrouwen zijn moeder van inmiddels oudere kinderen en hebben zichzelf in de ‘tropenjaren’ zó voorbij gelopen. Vaak met een burn-out tot gevolg.Gisteren nog hoorde ik het verhaal van een vrouw met 4 jonge kinderen die daarnaast haar eigen onderneming had opgezet:  ‘Had iemand me toen maar gezegd af en toe even wat tijd voor mezelf te nemen’.

Toch denk ik dat ook dié vrouw mensen om zich heen had die dit toen zeiden.
Ik heb het zelf ook vaak gehoord. Mijn vader zei geregeld: ‘Pas je wel op? of ‘Doe je wel rustig aan?’ Dat wuifde ik altijd weg: ‘Jaa natuurlijk, ik let heus wel op’. Stiekem hoorde ik het niet écht. Nog steeds zegt hij dit geregeld – mijn vader ziet altijd precies aan me hoe druk ik me maak zonder dat ik daar maar 1 woord over hoef te zeggen.. soms best confronterend

Mijn punt is: als je er niet voor open staat, dan hoor je het niet.

Het ongemak is dan niet groot genoeg. Je zit midden in de ‘go-go-go-modus’ en voelt dan niet hoe hoog het water staat.  Hier onder vind je een korte test om te bekijken hoe het voor jou is.
 

Joehoe: Waar blijven jullie?

 

Toen ik een jaar geleden met NewMom begon heb ik ongelofelijk veel vrouwen geïnterviewd. Ik kan concluderen dat iedereen zei dat er zóveel behoefte is om te leren beter voor jezelf te zorgen in de combinatie van een carrière met jonge kinderen. Toch komen de vrouwen niet bij me aan de deur kloppen.

Het lijkt wel of je liever doorgaat tot je omvalt dan dat je hulp vraagt. Met lede ogen zie ik dat aan. Ik snap het echt hoor, zelf deed ik het ook. Als een 2-jarige zei ik tegen mezelf: ‘NEE ZELLUF DOEN!’

‘Hulp vragen is niet ok, ik heb zelf voor een carrière en een kind gekozen dus ik moet het oplossen.’ Super zonde, weet ik nu. Vraag jezelf eens af: Wat kost dit je? En waar heb je straks spijt van?

Ieder haar tijd

Ik weet dat het pas zin heeft om aan de slag te gaan met jezelf als je ervoor open staat. Daarom haal ik nooit iemand over. Als je over gehaald moet worden, dan is het nog niet je tijd. En als het je tijd niet is, dan haal je er niet alles uit en dat vind ik zonde.

Daarom alleen voor jou als je voelt dat het wél je tijd is: ik heb nog de laatste 3 plekken beschikbaar voor de gloednieuwe PRIDE 2.0 groep die start eind september! De laatste kans om een digitale koffie/thee te plannen en samen te verkennen of PRIDE jou kan brengen wat je nu nodig hebt!

Klik hier! of stuur me een mail als er geen optie meer vrij is (mijn agenda loopt erg vol).

Korte test

 
1. Heb jij eindeloos geduld met je kinderen en BEN je er echt als je er bent? JA/NEE
2. Zorg je écht goed voor jezelf en bewaak jij jouw grenzen als een ware tijger? JA/NEE

3. Voel jij je in een super fijne balans en luister jij naar jouw gevoel? JA?NEE
4. Schiet je bijna nooit uit je slof? JA/NEE

Heb je 3 of meer vragen met ja beantwoord: dan is PRIDE niet voor jou.

Heb je minder dan 3 vragen met ja beantwoord, dan kun je ervoor kiezen mij met je mee te laten denken!

Uitgelicht

Dit vind je misschien ook leuk:

Werk als uitvlucht

Ik mag het niet denken van mezelf maar toch doe ik het.. Het is donderdag avond. De eerste halve dag zit erop. Nog 5 te

Mijn werkdag

Ik zat al een tijd niet lekker in mijn vel. Maar ik had het niet door. Want ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en bleef

Het brak me op

Het gebeurde me iedere keer weer. Nét te laat ging ik weg van kantoor.   Waardoor ik toch weer in de file stond. Ik mezelf